• Kreeft sinds 1981: Betrokken, Veelzijdig, Flexibel

Voorbewerking

Voorbewerkingswerkzaamheden kunnen bestaan uit het frezen, schuren, gritstralen en stofvrijstralen van de vloer.

Frezen

Er zijn verschillende oorzaken waarom besloten kan worden om een vloer te frezen.

Wanneer een betonvloer te hoog is gestort en hij is millimeters of centimeters te hoog, dan frezen wij de betonvloer tot op de gewenste hoogte. Per freesgang kan ongeveer 1 cm weggeschraapt worden.

Wanneer oppervlakken zoals bijvoorbeeld de op- en afrit in een parkeergarage te glad zijn, dan kan de vloer licht gefreesd worden om zodanig de veiligheid weer te kunnen garanderen.

Met frezen bereikt u ook een juiste hechting voor het aanbrengen van bijvoorbeeld egaline, bitumen, zandcement, et cetera.

Schuren

Een oppervlakte kan om diverse redenen geschuurd worden. Kreeft heeft verschillende schuurmethodes om oppervlaktes weer helemaal glad te krijgen.

Als bijvoorbeeld vloerbedekking, marmoleum of tapijt is verwijderd en er dient een nieuwe dekvloer aangebracht te worden, dan moeten de lijmresten van de vloer geschuurd te worden voor een juiste hechting van de nieuwe dekvloer. Dilataties of dagnaden zijn vaak ongelijk. Als het hoogteverschil niet meer bedraagt dan 0,5 cm, dan kan de dilatatie glad geschuurd worden. Bij meer hoogteverschil, wordt de dilatatie eerst gefreesd en daarna gladgeschuurd. Kreeft heeft verschillende schuurmethodes om oppervlaktes weer helemaal glad te krijgen. Als een betonvloer een nieuwe verf of coating nodig heeft, kan door middel van schuren de bestaande coating of verf eraf geschuurd worden en tegelijk wordt de ondervloer opgeruwd voor een juiste hechting van de nieuwe dekvloer. We kunnen ook alleen de coating opschuren, mits deze coating goed vastzit aan de ondervloer.

Wanneer de betonvloer is gestort en het tijdens het afwerken van de betonvloer is gaan regenen, dan komt er teveel water op de vloer en kan de vloer niet mooi afgevlinderd worden (monolithisch afgewerkt).

Door middel van 450 kg wegende schuurmachines voorzien van diamantsegmenten en direct aangesloten op een stofzuiger verwijderen wij de losse, brosse laag, zodat er een strakke, stofvrije vloer achterblijft.

Gritstralen

Als straalmiddel wordt hoofdzakelijk smelt-slakgrit toegepast in verschillende grofheden, afhankelijk van de toepassing. Fijn grit wordt gebruikt voor het verwijderen van dunne verflagen, grover grit voor dikkere lagen.

Kreeft heeft zowel kleine als grote straalinstallaties ter beschikking zodat we voor iedere situatie de juiste middelen hebben. Om stofvorming te beperken kan ervoor gekozen worden om waternevel aan de straalstroom toe te voegen, in dat geval wordt gesproken over nevelstralen.

Gritstralen is een goede manier om oude verflagen te verwijderen, zonder dat de (betonnen) ondergrond teveel wordt beschadigd, zodat een glad oppervlak overblijft. Op deze wijze wordt een goed oppervlak verkregen voor het aanbrengen van nieuwe coatingsystemen waarbij optimale hechting wordt gegarandeerd.

Stofvrij Stralen

Sinds 1981 is Kreeft een gerespecteerde en gerenommeerde vloerenspecialist. Kreeft beschikt over vakbekwame medewerkers, die effectief en snel inspelen op uw problemen.

De problemen met betonvloeren, coatingvloeren, gietvloeren, cement dekvloeren, natuursteenvloeren, onvlakke vloeren, tegelvloeren, slijtlagen etc. lossen wij adequaat en duurzaam op.

Wij hebben de beschikking over de allernieuwste technische ontwikkeling op dit gebied. Kwaliteit en veiligheid staat voorop en daarom zijn onze medewerkers dan ook V.C.A. gecertificeerd.

  • Stofvrij stralen van oude en nieuwe betonvloeren i.v.m. cementhuid en Curing Compound
  • Diamantschuren van oude en nieuwe betonvloeren
  • Verwijderen van oude lijmrestanten en / of coating lagen
  • Opruwen van gladde werkplekken
  • Verwijderen van belijning
  • Aanstralen voor hechting van coating, gietvloeren, egaline etc.