Zwembadrenovatie

Zwembadrenovatie omvat het herstellen en vernieuwen van de constructieve en esthetische aspecten van een zwembad, waarbij technieken zoals betonreparatie, coating aanbrenging en het installeren van elastische membranen worden gebruikt om veiligheid en duurzaamheid van uw zwembad te garanderen.

Betonreparatie zwembad

Wij beginnen een grondige zwembadrenovatie altijd met een nauwkeurige inspectie van de betonstructuur. Gebreken zoals scheuren en schades worden met precisie hersteld. We gebruiken geavanceerde technieken zoals het opschuren van scheuren en het herstellen met een speciale epoxy reparatiemortel, om de structurele integriteit te waarborgen en een solide basis voor verdere renovatiewerkzaamheden te leggen.

Lekkages ontstaan doordat beton lange tijd blootgesteld wordt aan zwemwater. Lekkages treden bijvoorbeeld op bij de kitvoegen, dilataties en overloopgoten. Deze lekkages worden verholpen door middel van injectietechnieken. Voor het herstellen van ondeugdelijke dilatatievoegen maken we gebruik van een zeer flexibel en hoogwaardig voegafdichtingsysteem.

Aanbrengen elastisch membraam

Een van de kritieke aspecten van zwembadrenovatie is het waarborgen van waterdichtheid. Wij brengen een elastisch membraam aan om lekkages, vaak voorkomend bij bufferkelders en andere kritieke zones, effectief tegen te gaan. Dit membraam dicht het beton af en beschermt het tegen de schadelijke effecten van chlorides.

Zwembad coating aanbrengen

De afwerking van een zwembad is cruciaal voor zowel de uitstraling als de functionaliteit. Wij maken gebruik van hoogwaardige zwembadcoatings om een duurzaam, chemisch resistent en gemakkelijk te onderhouden oppervlak te creƫren. Of het nu gaat om het overlagen van bestaande coatings of het geheel vervangen daarvan, wij zorgen voor een perfecte hechting en een esthetisch resultaat.

Inspectie en onderhoud

Het is mogelijk om na de renovatie van uw zwembad een onderhoudscontract af te sluiten. Hierbij komen wij jaarlijks langs voor een inspectie en wordt de coating en eventuele schades bijgewerkt.

Onze experts houden bij elke stap rekening met het zwemseizoen, zodat uw activiteiten zo min mogelijk worden verstoord. Met aandacht voor detail en een focus op veiligheid en kwaliteit, transformeren wij uw zwembad in een veilige en uitnodigende omgeving. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende offerte.

Vraag direct een offerte aan

Extra informatie zwembadrenovatie

Herstellen en aanbrengen expoxyvoegwerk

Kreeft kan ook ingeschakeld worden voor het herstellen van slecht epoxyvoegwerk bij tegelzwembaden en het aanbrengen zuurbestendige voegen in nieuwe zwembaden. Bij het herstellen worden de ondeugdelijk voegen verwijderd door middel van diamantslijpen. Na het reinigen worden de voegen vlakvol afwerkt met een hoogwaardig twee componenten epoxy voegmortel.

Rekening houden met zwemseizoen

Bij de uitvoering van de werkzaamheden wordt rekening gehouden met de zwemseizoenen. De binnenbaden worden in de zomer aangepakt, Ook tijdens de winterperiode zitten wij niet stil. Wij hebben beschikking over tenten in elke afmeting om zo de klant geen dag in het seizoen te laten missen voor het noodzakelijk onderhoud aan de buitenbaden.