• Kreeft sinds 1981: Betrokken, Veelzijdig, Flexibel

Zwembadrenovatie

Kreeft voor een volledige zwembadrenovatie

Kreeft is specialist in renovatie van constructieve zwembaden. We komen graag bij u langs om uw zwembad te inspecteren. Ons inspectierapport is een betrouwbare graadmeter voor de huidige stand van zaken en de verwachtingen voor de toekomst. Bij Kreeft staat de veiligheid van uw bezoekers voorop. Volgens ons moet een zwembad te allen tijde veilig zijn. U moet er toch niet aan denken dat er ongelukken gebeuren door achterstallig onderhoud? Bij een inspectie wordt gekeken naar de kwaliteit van de coating, tegels en beton in verband met scheuren en scherpe hoeken. Ook wordt er kritisch gekeken naar de kwaliteit van de antislip oppervlakken, om glijpartijen tegen te gaan.

Kreeft biedt een totaalpakket van renovatiewerkzaamheden

Betonreparatie

Ten eerste beoordelen we de staat van het beton. Dit is niet alleen belangrijk voor de veiligheid, maar is ook voor de hechting van de coating. Scheurvorming en schades worden hersteld door middel van handmatige betonreparatie. Scheuren worden opgeslepen met een diamantschijf en dichtgezet met een epoxy reparatiemortel. Schades worden uitgehakt, gereinigd en gerepareerd met reparatiemortel.

Repareren lekkages

Lekkages ontstaan doordat beton lange tijd blootgesteld wordt aan zwemwater. Lekkages treden bijvoorbeeld op bij de kitvoegen, dilataties en overloopgoten. Bij binnenzwembaden komt er ook regelmatig lekkage voor in de technische ruimte onder het zwembad. De meeste lekkages kunnen verholpen worden door middel van injecteren. Deze methode wordt tevens gebruikt bij het repareren van lekke doorvoeren. Voor het herstellen van ondeugdelijke dilatatievoegen maken we gebruik van een zeer flexibel en hoogwaardig voegafdichtingsysteem.

Aanbrengen elastisch membraam

Een ander bekend probleem wordt veroorzaakt in de bufferkelders. De meeste lekkages bij de bufferkelders kunnen opgelost worden door middel van injecteren. Soms komt het voor dat door aantasting van chlorides het beton water doorlaat. Dit probleem kan verholpen worden door het aanbrengen van een elastisch membraam. Deze corbonatatieremmende coating zorgt voor waterdichting en bescherming van de betonnen oppervlakken.

Aanbrengen zwembadcoating

De benodigde werkzaamheden voor het aanbrengen van coating zijn sterk afhankelijk van de ondergrond. Soms komt het voor dat we de huidige coating kunnen overlagen, maar meestal is er sprake van onthechting van de bestaande coatinglaag. Ook kan er gekozen worden voor het vervangen van tegelbekleding door coating. In zo’n geval kan er na het hakken en stralen een mooie strakke ondergrond aangebracht worden door middel van spuitbeton. Bij het vervangen van de bestaande coating wordt er eerst gestraald voor een optimale hechting. Daarna wordt er op de vloer een schraaplaag aangebracht en oneffenheden op de wanden kunnen ingewassen worden met een spachtelmortel. Tot slot wordt het zwembad afgewerkt met 2 lagen zwembadcoating. Om glijpartijen te voorkomen wordt op oppervlakken waar gelopen wordt, zoals omloopranden, startblokken en ondiepe baden, de eerste laag zwembadcoating ingestrooid met een kwartskorrel. Voor een goede hygiëne is het natuurlijk ook mogelijk om douche-en kleedruimtes met een coating af te werken. Kreeft maakt het meest gebruik van het merk Zandleven zwembadcoating. Deze duurzame high solid epoxycoating is chemisch resistent, gemakkelijk te reinigen, slijtvast en verkrijgbaar in diverse kleuren. Ook is het voor Kreeft mogelijk om lijnen, cijfers en tekens aan te brengen in diverse kleuren.

Herstellen en aanbrengen expoxyvoegwerk

Kreeft kan ook ingeschakeld worden voor het herstellen van slecht epoxyvoegwerk bij tegelzwembaden en het aanbrengen zuurbestendige voegen in nieuwe zwembaden. Bij het herstellen worden de ondeugdelijk voegen verwijderd door middel van diamantslijpen. Na het reinigen worden de voegen vlakvol afwerkt met een hoogwaardig twee componenten epoxy voegmortel.

Rekening houden met het zwemseizoen

Bij de uitvoering van de werkzaamheden wordt rekening gehouden met de zwemseizoenen. De binnenbaden worden in de zomer aangepakt, zodat de zwemlessen kunnen doorgaan. Ook tijdens de winterperiode zitten wij niet stil. Wij hebben beschikking over tenten in elke afmeting om zo de klant geen dag in het seizoen te laten missen voor het noodzakelijk onderhoud aan de buitenbaden.

Inspectie en jaarlijks onderhoud

Het is mogelijk om na de renovatie van uw zwembad een onderhoudscontract af te sluiten. Hierbij komen wij jaarlijks langs voor een inspectie en wordt de coating en eventuele schades bijgewerkt.

Bent u benieuwd naar de status van uw zwembad en wilt u weten wat Kreeft voor u kan betekenen? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Brochure over zwembadonderhoud en coating

Lees de brochure zwembadonderhoud en coating in PDF formaat