Vochtwering

Vochtwering, ook wel bekend als vochtbestrijding, is een belangrijke maatregel in de bouw en woningonderhoud om vochtproblemen te voorkomen en te beheersen. Vochtproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben en kunnen leiden tot schimmelvorming, structurele schade, gezondheidsproblemen en een onaangename leefomgeving.

Schade door vocht

Water en zout zijn voor het grootste deel de veroorzakers van schade aan bouwmaterialen, waardoor vochtproblemen ontstaan. Natte bouwmaterialen zijn niet alleen schadelijk voor het gebouw, maar ook voor de gezondheid van de gebruikers. Er zijn verschillende technieken en methoden voor vochtwering, afhankelijk van het type vochtprobleem en de specifieke situatie van het gebouw.

Methoden van vochtwering

Wij zijn expert in vochtwering met diensten zoals afdichting aan de binnenzijde, afdichting aan de buitenzijde, injecteren bij scheurvorming en het tegengaan van optrekkend vocht. Voor gedetailleerde informatie over elk van deze methoden, klikt u op de betreffende linkjes.

  • Injecteren van muren (zowel binnen als buiten): Bij deze methode wordt een vochtwerend middel in de muren geïnjecteerd (afbeelding 2) om optrekkend vocht te stoppen. Dit is vooral nuttig bij gebouwen die geen effectieve vochtwering hebben.
  • Afdichting aan de buitenzijde: Buitenmuren kunnen behandeld worden met waterafstotende middelen om te voorkomen dat regenwater binnendringt. Gevelbekleding zoals gevelpanelen of bekleding kan ook helpen.
  • Afdichting aan de binnenzijde: Een product dat vaak wordt gebruikt voor het behandelen van vochtproblemen binnenin woningen is Kiesol (afbeelding 1). Het is een silicaat-oplossing die diep in de poriën van de muur doordringt en daar reageert om een waterafstotende laag te vormen. Deze oplossing wordt vaak in 8 lagen aangebracht.

Het aanpakken van vochtproblemen vereist vaak een grondige inspectie en diagnose van de oorzaak. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden tegen uw vochtproblemen te bespreken.

Vraag direct een offerte aan