• Kreeft sinds 1981: Betrokken, Veelzijdig, Flexibel

Koolstofvezelwapening

Bestaande betonconstructies die niet beschikken over voldoende draagvermogen of constructies die zijn verzwakt door overbelasting en/of (brand)schade, kunnen worden versterkt met een koolstofvezelwapening. Ook kan het zijn dat er in een beginstadium te weinig wapening is berekend en dat dit door middel van koolstofwapening te compenseren valt.

Koolstoflamellen

De koolstoflamellen, oftewel koolstoflijmwapening of plakwapening, zijn zeer geschikt voor toepassing in de woning- en utiliteitsbouw, infrastructurele werken en civiele techniek. Dankzij de combinatie van zeer hoge sterktes en een laag eigen gewicht, kan het systeem eenvoudig worden aangebracht waarna de constructie hogere belastingen kan opvangen. Er zijn verschillende soorten en maten koolstofstrippen. Om te bepalen welke type toegepast moet worden, schakelen wij altijd een hiervoor gespecialiseerde constructeur in.

Betonconstructies die niet beschikken over voldoende draagvermogen of constructies die zijn verzwakt door overbelasting en/of (brand)schade, kunnen worden versterkt met een koolstofvezelwapening carbon/koolstofstaven (rebars). Bij het aanbrengen van rebars worden er sparingen gemaakt die vervolgens handmatig aangeheeld worden. 

Flexibele koolstof- en aramideweefsels

Ook kolommen en liggers kunnen worden ingepakt met flexibele koolstof- en aramideweefsels, geïmpregneerd met epoxy zodat wederom hoge sterktes worden bereikt. Wij beschikken ook over de benodigde technieken om de koolstofwapening brandwerend af te werken, wanneer dit noodzakelijk is.

Eigenschappen koolstofvezelbewapening

  • Licht in gewicht
  • Sterk: minimaal 10 keer sterker dan staal
  • Duurzaam, roest niet, onderhoudsvrij
  • Vocht en UV bestendig
  • Kostenbesparend

De lijmwapening wordt aangebracht conform Cur aanbeveling 91 “versterken van gewapend- betonconstructies met uitwendig gelijmde koolstofvezelwapening”.

Privacyvoorkeur centrum