• Kreeft sinds 1981: Betrokken, Veelzijdig, Flexibel

Over Kreeft

Ontstaan van Kreeft Betonrenovatie & Injectietechnieken

De broers Johan en Gesinus Kreeft zijn in 1981 gestart met Kreeft Impregneerbedrijf. Johan werkte daarvoor als projectleider bij Bouwbedrijf Kiers. Hij had destijds geregeld gezondheidsklachten en kwam erachter dat hij zich fitter voelde als hij zelf in de bouwput kelders of zwembaden aan het afdichten was. Johan deed dit zelf, omdat er nagenoeg geen bedrijven waren die dit konden. Zo ontstond het idee om een bedrijf in het afdichten te beginnen.

Op een avond kwam zijn broer Gesinus op bezoek. Toen Johan over zijn bedrijfsplannen vertelde, stelde Gesinus meteen voor om de maat van Johan te worden. Vanaf dat moment is de firma Kreeft geboren. Er werd begonnen met het afdichten van kelders. Dit deden ze vanuit de schuur van de schoonouders van Johan in Nieuwlande. Johan aan het afdichten en Gesinus als opperman. Ze gebruikten de leus: Kelder lek bel direct! Als snel kregen ze allebei een maat en was de groei van Kreeft ingezet. 2 jaar later werkten ze al met 14 werknemers. Een uitbreiding van personeel betekende ook een uitbreiding van de diensten: betonreparaties aan galerijen van flats. Natuurlijk hoorde bij gerenoveerde galerijen een afwerking met een mooie kunststofvloer. Het bedrijf verhuisde naar de huidige locatie in Hoogeveen. Vanaf dat moment werkten Johan en Gesinus niet meer in de bouwput. Zij gingen op pad, op zoek naar werk.

Anno nu

Inmiddels staan Roelof, de zoon van Johan en Rudie, de jongere broer van Johan en Gesinus aan het roer van Kreeft Betonrenovatie en Injectietechnieken. Het werkgebied dat strekte van Groningen tot aan Enschede is uitgebreid tot heel Nederland. Af en toe zijn er zelfs projecten in Duitsland, België of Frankrijk. Het aantal personeelsleden in de buitendienst is gegroeid naar 50 man. Kreeft biedt inmiddels 40 verschillende diensten aan, waarvan het afdichten, injecteren en betonreparaties nog steeds de kernactiviteiten blijven.

Lid van VBR

Dat Kreeft een voorloper was op het gebied van afdichten en betonreparatie bleek ook uit het feit dat Kreeft 20 jaar geleden een van de eerste bedrijven was die lid werd van de VBR (Vereniging van gecertificeerde betonreparatiebedrijven). Als VBR-bedrijf moet je voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Kreeft heeft hiervoor de volgende certificaten: VCA**(veiligheidsmanagement), NEN-EN- ISO 9001-2008(kwaliteitsmanagementsysteem) en BRL 3201 betonreparatie (beoordelingsrichtlijn voor het onderhouden, versterken en verduurzamen van het beton. Ook werkt Kreeft volgens de CUR Aanbevelingen 118 ‘repareren van beton’ en 119 ‘injecteren’. Kreeft is 1 van de 15 bedrijven in heel Nederland die zich een VBR-bedrijf mag noemen.

 

 

 

Betonversterking

Bestaande betonconstructies die niet beschikken over voldoende draagvermogen of constructies die zijn verzwakt door overbelasting en/of (brand)schade, kunnen versterkt worden door Kreeft.

Betonrenovatie

Kreeft heeft alle disciplines in huis om beton te repareren, duurzaam te versterken, te beschermen en  te conserveren.

Injectietechnieken

Bij Kreeft beschikken wij over diverse vormen van injectietechnieken voor onderhoud en reparatie van verschillende oppervlakten.

Anti-graffiti systemen

Kreeft heeft een aantal nieuw ontwikkelde steamjet units die geschikt zijn om met name graffiti te verwijderen.