• Kreeft sinds 1981: Betrokken, Veelzijdig, Flexibel

Koolstofwapening

Structurele versterking middels koolstofvezelwapening

Bestaande betonconstructies die niet beschikken over voldoende draagvermogen of constructies die zijn verzwakt door overbelasting en/of (brand)schade, kunnen worden versterkt met een koolstofvezelwapening. Ook kan het zijn dat in een beginstadium te weinig wapening is berekend en dat, door middel van koolstofwapening, dit te compenseren valt.

Koolstoflijmwapening

De koolstoflamellen zijn zeer geschikt voor toepassing in de woning-, en utiliteitsbouw, infrastructurele werken en civiele techniek. Dankzij de combinatie van zeer hoge sterktes en een laag eigen gewicht, kan het systeem eenvoudig worden aangebracht waarna de constructie hogere belastingen kan opvangen. Er zijn verschillende soorten en maten koolstofstrippen, om te bepalen welke type toegepast moet worden schakelen wij altijd een hiervoor gespecialiseerde constructeur in.

Betonconstructies die niet beschikken over voldoende draagvermogen of constructies die zijn verzwakt door overbelasting en/of (brand)schade, kunnen worden versterkt met een koolstoflijmwapening, ook wel plakwapening genoemd en carbon/koolstofstaven (rebars). Tevens kan koolstoflijmwapening ingezet worden voor het versterken van de veelbesproken bollenvloeren (breedplaatvloeren).

Flexibele koolstof- en aramideweefsels

Ook kunnen kolommen en liggers ingepakt worden met flexibele koolstof- en aramideweefsels, geïmpregneerd met epoxy zodat wederom hoge sterktes worden bereikt.  Deze techniek gebruiken wij onder andere bij gebouwen en woningen die zich in een gebied met aardbevingsgevaar bevinden. Wij beschikken ook over de benodigde technieken om de koolstofwapening brandwerend af te werken, wanneer dit noodzakelijk is.

Eigenschappen koolstofvezelbewapening

  • Licht in gewicht
  • Sterk: minimaal 10 keer sterker dan staal
  • Duurzaam, roest niet, onderhoudsvrij
  • Vocht en UV bestendig
  • Kostenbesparend

De koolstoflijmwapening wordt aangebracht conform Cur aanbeveling 91 “versterken van gewapend- betonconstructies met uitwendig gelijmde koolstofvezelwapening”