Betonconservering

Betonconservering is het proces waarbij beschermende behandelingen worden aangebracht op betonstructuren om deze te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vocht, dooizouten, en vervuiling. Deze behandelingen verlengen de levensduur van het beton aanzienlijk.

Betonbescherming

Hydrofoberen van beton

Hydrofoberen is een cruciaal onderdeel van onze betonconservering service. Deze techniek maakt het betonoppervlak waterafstotend, waardoor vocht en water geen kans krijgen om het beton binnen te dringen en schade zoals vorstschade te veroorzaken. Deze behandeling is ideaal voor zowel nieuwe als bestaande betonconstructies.

Beton coaten

Ons team is ook gespecialiseerd in het coaten van beton. Beton coaten biedt een extra laag bescherming door een barrière te vormen tegen fysieke slijtage en chemische invloeden. Afhankelijk van de vereisten, gebruiken we een- of twee-componenten coating systemen zoals epoxy, polyurethaan of acrylaten, die elk unieke eigenschappen hebben en geschikt zijn voor verschillende toepassingen.

Betonconservering is niet alleen een preventieve maatregel, maar kan ook aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van onderhoudskosten op lange termijn. Laat ons u helpen de duurzaamheid en het uiterlijk van uw betonstructuren te behouden. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor onze betonconservering diensten.

Vraag direct een offerte aan

Impregneermiddelen en coatinglagen

Wij gebruiken diverse impregneermiddelen zoals siliconaten, silanen, siloxanen en siliconenharsen, om het beton waterafstotend en bestand tegen vuil en graffiti te maken. Deze middelen worden zorgvuldig geselecteerd op basis van de ondergrond en de specifieke beschermings behoeften. De impregneermiddelen brengen we aan door spuiten of vloeien, afhankelijk van het project.

De coatinglagen die we aanbrengen variëren van dunne lagen van ongeveer 100 mu tot enkele millimeters, afhankelijk van de verwachte belasting en blootstelling aan slijtage. Deze systemen zijn ideaal voor de bescherming van horizontale betonvlakken zoals brugdekken, parkeergarages en balkons, en zorgen voor een slijtvaste en visueel aantrekkelijke afwerking die jarenlang meegaat.