Optrekkend vocht

Optrekkend vocht is een veelvoorkomend probleem in gebouwen waarbij grondvocht via de muren omhoog trekt. Dit verschijnsel treedt op doordat water uit de bodem via capillaire werking in de poreuze materialen van de muur wordt gezogen.

Optrekkend vocht

Natte ondergrond

De constante aanwezigheid van vocht kan de structuur van de muren aantasten, waardoor scheuren en afbrokkeling kunnen ontstaan. Vochtige muren kunnen de groei van schimmels en huisstofmijten bevorderen, wat kan leiden tot allergieën en ademhalingsproblemen. Vochtige muren verliezen hun isolerende werking, waardoor de energie-efficiëntie van een gebouw vermindert en de verwarmingskosten stijgen.

Oorzaken

Gebrek aan of defecte waterkering: Moderne gebouwen zijn vaak voorzien van een waterkering (dampdichte laag) om vocht tegen te houden. Oudere gebouwen missen deze bescherming vaak, of de waterkering kan na verloop van tijd beschadigd raken.

Hoge grondwaterstand: In gebieden met een hoge grondwaterstand is de kans op optrekkend vocht groter.

Gebrekkige ventilatie: Onvoldoende ventilatie kan het verdampen van vocht uit de muren belemmeren, waardoor het vochtprobleem verergert.

Injecteren vochtscherm

Om de problemen met betrekking tot optrekkend vocht op te lossen injecteren wij de muren zodat er een vochtscherm ontstaat in de muur. Op deze wijze wordt het optrekkend vocht tegengehouden, na droging van de muur wordt een nieuwe stuclaag aangebracht.

Wanneer de werkzaamheden zijn voltooid is dit een blijvende oplossing en kan 10 jaar garantie gegeven worden.

Bij vochtproblemen door scheurvorming in een kelder of gevel wordt er door ons gebruik gemaakt van een andere injectietechniek. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij hebben voor ieder vochtprobleem een waterdichte oplossing.

Vraag direct een offerte aan