Vloeistofdichte vloeren

Een vloeistofdichte vloer is een speciaal type vloer die ontworpen is om te voorkomen dat vloeistoffen door de vloer heen kunnen dringen. Dit soort vloeren wordt vaak gebruikt in omgevingen waar gemorst materiaal of vloeistoffen een probleem kunnen vormen, zoals in industriële omgevingen, commerciële keukens, laboratoria, parkeergarages en magazijnen.

Wat is een vloeistofdichte vloer

Een vloeistofdichte vloer is een vloer die geen naden of kieren heeft waardoor vloeistoffen kunnen lekken. Een vloeistofdichte vloer of voorziening moet namelijk voorkomen dat er bodemverontreiniging ontstaat. Een voorziening wordt als vloeistofdicht beschouwd als die onder certificaat is aangelegd of als de voorziening na inspectie als vloeistofdicht is beoordeeld.

Voor alle vloeistofdichte vloeren en voorzieningen geldt een keer per 6 jaar een periodieke keuring door een erkende inspectie-instelling op grond van het Besluit bodemkwaliteit. Na goedkeuring door de inspecteur wordt een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening afgegeven. Daarnaast gelden algemene onderhoudseisen zoals het jaarlijks controleren op gebreken en het repareren en onderhouden van vloeistofdichte vloer en voorzieningen.

Voordelen vloeistofdichte vloer

Een groot voordeel van een vloeistofdichte vloer is dat het geen vloeistoffen absorbeert. De vloer zal vanbinnen nooit nat worden. Hierdoor zullen behoren vochtplekken tot het verleden. Een vloeistofdichte vloer is hygiënisch doordat het erg eenvoudig schoon te houden is. Daarnaast is het vloeistofdichte vloersysteem zeer sterk en zwaar belastbaar op chemisch en mechanisch vlak. Kreeft kan vloeistofdichte vloeren met antislip, geluiddemping en antistatische afwerking aanbrengen.

Branches met een vloeistofdichte vloer

Garages, opslag- en transportbedrijven, (auto-)spuiterijen, drukkerijen, tankstations en industriële omgevingen waar vaak vloeistoffen en chemicaliën vrijkomen moeten een vloeistofdichte voorziening hebben. Ook horecaondernemingen en onderwijsinstellingen die te maken hebben met strenge eisen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid, zoals vastgelegd in de HACCP normen, eisen vaak een vloeistofdichte ondergrond.

Werkzaamheden voor vloeistofdichte vloer

Veel voorkomende werkzaamheden zijn:

  • opslijpen en vloeistofdicht afdichten van scheuren
  • aanbrengen of herstellen van kunststofvloeren (coatingvloeren)
  • vloeistofdicht afkitten van (stort)naden en dilataties
  • vloeistofdicht afdichten doorvoeren
  • afdichten wand-vloeraansluitingen en voetplaten
  • vloeistofdicht afdichten van putten

Vraag direct een offerte aan