Spuitbeton

Versterken kolommen met spuitbeton in Utrecht

Kreeft kreeg via Pleijsier Bouw de opdracht om een aantal betonnen kolommen te versterken. Pleijsier Bouw is bezig met het optimaliseren, renoveren, verduurzamen en uitbreiden van bestaande kantoorpanden aan de Catharijnesingel in Utrecht.

Locatie

Utrecht

Werkzaamheden

Betonrenovatie
Betonversterking
Vochtwering
Spuitbeton

Betonversterking nodig na het verwijderen van de verdiepingsvloer

Bij een van de panden is de verdiepingsvloer tussen een aantal kolommen verwijderd. Hierdoor gingen de kolommen van 3,2 naar 6,4 meter hoogte. Om te voorkomen dat de kolommen in het midden zouden knikken, werd Kreeft gevraagd om deze te versterken doormiddel van gewapend spuitbeton.

Betonversterking met gewapend spuitbeton

Doormiddel van een hechtsterktecontrole werden de kolommen beoordeeld of ze geschikt waren voor deze vorm van betonversterking. Voor een optimale hechting werd de ondergrond gestraald. Vervolgens kon de wapening in vorm van staven en beugels aangebracht worden. Na het plaatsen van de bekisting ter plaatse van de vier hoeken werd er 7 centimeter spuitbeton aangebracht. Tot slot werden de kolommen na het verwijderen van de bekisting gespachteld voor een strakke afwerking.

Betonversterking nodig?

Kreeft wordt door zijn klanten gezien als een betrouwbare en betrokken partner. Wij worden gewaardeerd om onze expertise en kwaliteit van het uitgevoerde werk. Deze kwaliteit wordt gegarandeerd door onze ISO, VCA en KOMO (BRL 3201) certificaten. Kreeft is specialist op het gebied van betonversterking en biedt hiervoor meerdere methodes aan, zoals koolstofwapening, spuitbeton en verankering.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder!

Vraag direct een offerte aan