Balkon renovatie

Duurzame balkonrenovatie voor VvE Vondellaan flat 2-64

In 2019 lieten de leden van VvE Vondellaan flat 2-64 hun balkons versterken. Dit jaar waren de bewoners aan de volgende stap, een gehele balkonrenovatie toe. Kreeft werd uitgenodigd voor een afspraak om alle benodigde werkzaamheden te inventariseren.

Locatie

Groningen

Werkzaamheden

Betonrenovatie
Betonversterking
Vochtwering
Balkon renovatie
Balkon renovatie

Duurzame reparatie van betonrot

Bij verschillende balkons werd er betonrot geconstateerd. Bij betonrot ontstaat er schade aan het beton doordat de wapening roest. Deze schades zijn te herkennen aan scheuren, roestplekken en afbrokkelende stukken in de betonnen oppervlaktes. Handmatige betonreparatie is dé manier om deze schadeplekken aan te pakken. Losse delen werden verwijderd, aangetast wapeningsstaal werd vrijgehakt, gereinigd en behandeld met hechtprimer en de gesaneerde plekken werden gerepareerd met een cementgebonden reparatiemortel. Hierdoor is de wapening weer in een beschermd alkalisch milieu is gebracht en is er sprake van een duurzame reparatie. Om de balkons optimaal te beschermen tegen indringing van vocht zijn de balkonvloeren afgewerkt met een hoogwaardig Triflexsysteem en de plafonds en diktekanten voorzien van een dampopen betoncoating. Ook de metaalplaten waren aan een opknapbeurt toe. De staalplaten werden verwijderd, vervolgens gespoten en teruggeplaatst met nieuw, geschikt bevestigingsmateriaal.

Vragen over renovatie of versterking van balkons en galerijen?

Bent u benieuwd wat Kreeft voor de balkons en galerijen van uw complex kan betekenen of heeft u vragen over het versterken van balkons en galerijen? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder!

Vraag direct een offerte aan