Hoogspanningsmasten onderhoud

Kreeft op safari in de Biesbosch

Iedereen kent ze, de hoogspanningsmasten die door heel Nederland in de weilanden staan. Heeft u er ooit bij stil gestaan dat deze masten ook onderhoud nodig hebben?

Voor de veiligheid is het zeer belangrijk dat het staal aan de onderkant van de hoogspanningsmasten is een goede conditie verkeert. De betonnen poeren rondom het staal bieden bescherming tegen vocht. Wanneer er beschadigingen zitten aan het beton, kan er vocht bij het staal komen waardoor het gaat roesten en zijn sterkte verliest.

Locatie

Biesbosch

Werkzaamheden

Betonrenovatie
Betonversterking
Vochtwering
Hoogspanningsmasten onderhoud

Gevarieerd werkterrein

Kreeft Betonrenovatie & Injectietechnieken heeft door het hele land al heel wat poeren gerenoveerd. Aangezien de meeste hoogspanningsmasten in weilanden staan, moeten wij rekening houden met bijzondere omstandigheden, zoals grazend vee of broedende vogels. Er wordt dan ook voor aanvang van de werkzaamheden overleg gepleegd met alle landeigenaren. Om de hoogspanningsmasten goed te kunnen bereiken hebben wij speciaal een tractor aangeschaft.

Wij zijn net klaar met onze werkzaamheden in de Biesbosch. Wij hadden opdracht om in 2 maanden 13 masten te renoveren. Afhankelijk van de staat van de masten waren er per dag 2 of 4 medewerkers tegelijk aan het werk. In deze bijzondere omgeving moesten wij een boot gebruiken om bij de masten te komen. Onze medewerkers vonden het geen straf om zo midden in de natuur te mogen werken.

Veiligheid staat voorop

Een ander punt wat zeer belangrijk is bij de renovatiewerkzaamheden van hoogspanningsmasten is veiligheid. Onze medewerkers volgen hiervoor een specifieke veiligheidstraining vanuit de opdrachtgever. Zo weten ze exact wat voor veiligheidsmaatregelingen ze moeten treffen en hoe ze moeten handelen bij gevaarlijke omstandigheden. Daarom wisten onze mannen precies wat ze moesten doen toen ze een keer geconfronteerd werden met een explosief.

Hoe kom je in aanmerking?

Om voor zo’n renovatieopdracht in aanmerking te komen, moet er een aanbesteding gewonnen worden. De netwerkbeheerder nodigt een aantal BRL-3201 gecertificeerde partijen uit om deel te nemen aan de aanbesteding. Er wordt een aanwijs georganiseerd waarbij er met alle genodigden een aantal masten bekeken wordt. Hierbij wordt voornamelijk gecontroleerd op de staat van het beton en staal binnenin de betonnen poeren. Per poer wordt de schade bekeken en worden de benodigde werkzaamheden en bereikbaarheid in kaart gebracht. Aan de hand van een bestek en de aanwijs moeten iedere partij een prijs voor de renovatiewerkzaamheden indienen. Degene met de laagste prijs wint de aanbesteding. Doordat Kreeft veel ervaring heeft met zulke werkzaamheden, kan ons gespecialiseerde team het werk snel uitvoeren. Hierdoor lukt het ons altijd om een gunstige prijs in te dienen.

Heeft u ook betonrenovatie nodig?

Kreeft Betonrenovatie & Injectietechnieken is een erkend en gecertificeerd bedrijf in betonrenovatie, betonversterking en injectietechnieken uit Hoogeveen. Sinds 1981 is Kreeft specialist in het oplossen van problemen in de woning- en utiliteitsbouw, infra/civiele techniek en zwembadbranche. Kreeft werkt landelijk, zowel op zakelijk als particulier vlak.

Vraag direct een offerte aan