Coaten

Balkon-en Galerijrenovatie, Hoogeveen

Binnen het 37-jarig bestaan van Kreeft Betonrenovatie & Injectietechnieken zijn de producten, materialen en gereedschappen veranderd, maar de werkzaamheden worden nog steeds met de handen gedaan.

Locatie

Hoogeveen

Werkzaamheden

Betonrenovatie
Betonversterking
Vochtwering
Appartement renovatie
Coaten
Goten coaten

Renovatie galerij

Dat de balkon-en galerijrenovatie van Kreeft Betonrenovatie & Injectietechnieken duurzaam is, laat de galerij van appartementencomplex Parkstate in Hoogeveen zien. Na 25 jaar sinds de renovatie die door Kreeft is uitgevoerd, worden de eerste onderhoudswerkzaamheden aan de galerij verricht. Extra bijzonder is dat deze werkzaamheden door een aantal medewerkers worden uitgevoerd die destijds ook de renovatie hebben gedaan.

Op het eerste oog zien de galerijen er nog redelijk netjes uit. Doordat het coatingsysteem wat 25 jaar geleden is aangebracht nog voor het grootste deel waterdicht is, zijn er maar op een paar plekjes waar betonreparatie nodig is. De vloer is door slijtage alleen niet stroef genoeg meer. Het grootste probleem zit hem in de scheurtjes bij de dilatatievoegen en de sporen van onthechting bij de kitranden van de gevelaansluitingen. Dit blijkt uit de roetsporen aan de onderkant van de galerij. Die ontstaan doordat er vocht door het beton bij de wapening kan komen.

Betonrot

Vocht is de voornaamste veroorzaker van betonschade aan balkons en galerijen. Door de indringing van vocht gaat de wapening in de galerij of het balkon roesten, waardoor er betonschade zoals betonrot ontstaat. Hierdoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Voor een duurzaam herstel is het noodzakelijk dat de oorzaak wordt aangepakt, zodat vocht op geen enkele plaats meer kan doordringen in het beton. Voor Parkstate betekende dit vervanging van de dilatatievoegen en gevelaansluitingen, repareren van beton, vervanging en hydrofoberen van voegwerk en conservering van betonwerk door het aanbrengen van elastische betonverf en coaten van de galerijvloeren.

Bandjes plakken

Wat er de afgelopen jaren wel veranderd is, is dat wij een gewapend scheuroverbruggend coatingsysteem gebruiken in plaats van kit. Dit systeem bestaat uit een gewapende dilatatieslab en vloeibare kunststof. Kit blijft, afhankelijk van de omstandigheden, 3 tot 5 jaar goed. Het gewapende afdichttingssysteem gaat minimaal 10 jaar mee. Ook is het coatingsysteem zo aangepast dat het snel beloopbaar is, waardoor er geen tijdelijke loopvoorzieningen nodig waren en weinig overlast was voor de bewoners.

Heeft uw balkon of galerij ook onderhoud of een renovatie nodig? Neem contact met ons op!

Vraag direct een offerte aan