Balkons renovatie

Renovatie balkons, Groningen

De vraag voor dit project van de Huismeesters was om de 288 balkons geheel te renoveren, waarbij het uiterlijk vanaf de straat niet zou veranderen. Er zaten oude coatingsystemen op de vloer die in de loop van de jaren waren onthecht door inwerking van vocht.

Locatie

Groningen

Werkzaamheden

Betonrenovatie
Betonversterking
Vochtwering
Balkons renovatie
Balkons renovatie
Balkons renovatie

Renovatie van balkons

De inwerking van vocht werd deels veroorzaakt door de manier waarop de betonnen balustrade was aangebracht, maar ook door een geveldetail waar de loodaansluitingen niet meer waterdicht waren. Besloten is toen om de balkons geheel te strippen tot aan de betonnen constructie. Dit hield in dat de betonnen balustrades er afgezaagd moesten worden en dat de oude coatinglagen, inclusief de oude dekvloer eraf werden gesloopt.

Metselwerk balkons herstellen

Bij de aansluiting van de balkonplaat is het lood vervangen en het metselwerk hersteld. Vervolgens zijn er nieuwe schrobranden aangebracht, is het oppervlak glad gemaakt met een spachtelmortel en is een dekvloer aangebracht. Daarna zijn de gehele balkons ingepakt met een Triflex BTS-P gewapend scheuroverbruggend coatingsysteem. Uiteindelijk is er een nieuw aluminium hekwerk geplaatst in plaats van de oude betonnen balustrade.

Heeft u vragen? Of bent u nieuwsgierig wat Kreeft voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Vraag direct een offerte aan