Voorkant parkeergarage

Parkeergarage Cité, Assen

Parkeergarage Cité maakt deel uit van Citadel Assen, waar wonen, werken en winkelen op 18.000 vierkante meter worden gecombineerd. Gevraagd werd om een vloer aan te brengen met schuine parkeervakken in een andere kleur. Hierdoor hadden we ongeveer 10 kilometer aan afplakwerk in de garage.

Locatie

Assen

Werkzaamheden

Betonrenovatie
Betonversterking
Vochtwering
Voorkant parkeergarage
Coating parkeergarage
Renovatie parkeergarage

Vloerafwerking parkeergarage

Na het stofvrij stralen van het oppervlak was er schade te zien in de vloer. Deze schade moest eerst hersteld worden voordat de coating aangebracht konden worden. Daarna kon de vloer behandeld worden met een primer. Nadat de primer gedroogd was, kon de coating aangebracht worden. De coating werd meteen ingestrooid met kwartszand. Na het overtollige zand te hebben weggeveegd is het oppervlak voorzien van een finish laag.

Herstellen scheuren in de vloer

De parkeergarage werd een paar maanden later opgeleverd dan gepland. De ondergrond moest geheel droog zijn, maar deze was nat en koud met een hoge luchtvochtigheid. Daardoor wilde de vloer niet op tijd drogen. Er was echter nog een andere oorzaak. Voor de brandveiligheid was de betonconstructie van de tussenvloeren van de parkeergarage dikker uitgevallen.
Daardoor werd de dekvloer dunner. Bij een dunnere dekvloer bestaat de kans op scheurvorming en dat is precies wat gebeurde. Gelukkig zaten de scheuren aan de oppervlakte en niet in de constructie. Door middel van een laag wapeningsdoek zijn de scheuren overbrugd met als resultaat een mooie strakke garagevloer.

Vraag direct een offerte aan