Renovatie balkons en galerijen

Renovatie van balkons en galerijen door omvat het grondig herstellen van betonschade veroorzaakt door vocht en corrosie. Dit gebeurt door het beschadigde beton te verwijderen, het wapeningsstaal te ontroesten en te repareren, en het geheel af te werken met een beschermend coatingssysteem.

balkonrenovatie

Balkon inspecties

Elk balkon of galerij verdient een specifieke aanpak om de levensduur te verlengen en toekomstige problemen te voorkomen. Wij beginnen de renovatie met een diepgaande inspectie om de omvang en de oorzaak van de schade nauwkeurig vast te stellen. We identificeren de punten waar vocht het beton binnendringt, zoals via de vloer, hemelwaterafvoer of hekwerk bevestigingen en pakken deze specifiek aan.

Balkon reparatie & renovatie

We verwijderen alle beschadigde betondelen en ontroesten het wapeningsstaal. Hierna volgt de cruciale stap van het repareren van het beton met een geschikte betonreparatiemortel. Deze reparaties zijn gericht op zowel structurele als esthetische herstel, zodat niet alleen de stevigheid, maar ook het uiterlijk van uw balkon of galerij wordt verbeterd.

Balkon egaliseren en balkon coaten

Na reparatie zorgen we ervoor dat de balkonvloer volledig wordt geƫgaliseerd, waarna we een duurzaam en scheuroverbruggend coatingsysteem aanbrengen. Dit systeem biedt niet alleen bescherming tegen water en weersinvloeden, maar verhoogt ook de veiligheid door het aanbrengen van antislip afwerkingen.

Wij vinden het belangrijk om hoogwaardige balkon renovaties te leveren die de veiligheid en aanzicht van uw vastgoed verhogen.

Vraag direct een offerte aan

Extra informatie over de uitvoering

Onze balkon- en galerijrenovaties omvatten een breed scala aan gespecialiseerde werkzaamheden, gericht op het duurzaam herstellen en verbeteren van uw buitenruimten. Naast de basis betonreparatie, en de intensieve aanpak van betonrot richten onze services zich op en het compleet waterdicht maken van balkonvloeren. Wij zorgen voor een naadloze en hechtende waterdichte afwerking van geveldetailleringen en brengen een hoogwaardig, gewapend scheuroverbruggend coatingsysteem aan op zowel de vloeren als de diktekanten en bij de plafonds van balkons en galerijen.

Het aanbrengen van een giet- of antislipvloer behoort ook tot onze expertise, wat een duurzame en makkelijk te onderhouden oppervlakte creƫert. Daarnaast verbeteren we de weersbestendigheid van het metselwerk door hydrofoberen, wat vocht en water buitensluit en brengen we nieuwe dilataties aan waar nodig. Cruciaal in ons proces is het vervangen van de hemelwaterafvoer doorvoeren om toekomstige waterschade te voorkomen.

Onze renovaties omvatten ook het aanbrengen van een antislip vloerafwerking, die niet alleen de veiligheid verhoogt maar ook bijdraagt aan het esthetische aspect van het gebouw. Voor een volledige afwerking verzorgen we het herstel van voeg- en metselwerk, het afdichten van dilatatievoegen, en het aanbrengen van nieuwe dilataties waar nodig. Ook het het schilderen en vervangen van hekwerken worden uitgevoerd.