Koolstofwapening

Koolstof lijmwapening is een geavanceerde methode om bestaande betonconstructies te versterken door het aanbrengen van koolstofvezel versterkte polymeren. Deze techniek is ideaal voor constructies die extra stevigheid nodig hebben zonder significant gewicht toe te voegen.

Koolstofwapening

Koolstofvezelwapening

Wij gebruiken koolstofvezelwapening om de structurele integriteit van betonconstructies te verhogen. Deze methode is bijzonder effectief voor gebouwen, bruggen en andere constructies die onderhevig zijn aan hoge belastingen of die structurele verzwakking vertonen door ouderdom, overbelasting of schade. Onze specialisten evalueren de specifieke behoeften van elke constructie om de optimale wapeningstechniek te bepalen.

Koolstoflijmwapening

Bij koolstoflijmwapening worden koolstoflamellen, die zeer licht en sterk zijn, gebruikt om betonconstructies te versterken. Dit systeem wordt aangebracht met een epoxy lijmmortel, waardoor een snelle en efficiƫnte installatie mogelijk is. Dit type wapening is bijzonder geschikt voor het versterken van vloeren en plafonds binnen diverse bouwsectoren, inclusief woning- en utiliteitsbouw.

Betonversterking en lijmwapening

Onze methoden van betonversterking, waaronder de koolstof lijmwapening, zorgen voor minimale verstoring tijdens de toepassing, wat ons een ideale partner maakt voor renovatieprojecten. Of het nu gaat om het versterken van kolommen, liggers of complete gebouwstructuren, wij zorgen voor een veilige en duurzame oplossing die de levensduur van het beton aanzienlijk verlengt.

De expertise van onze specialisten in de toepassing van koolstofvezelwapening biedt een economische en efficiƫnte manier om de veiligheid en duurzaamheid van betonconstructies te verhogen. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte en laat onze specialisten u adviseren over de beste versterkingsstrategie voor uw project.

Vraag direct een offerte aan

Koolstof lijmwapening informatie

Koolstofvezelwapening van Kreeft Betonrenovatie maakt gebruik van geavanceerde materialen zoals koolstoflamellen en koolstofstaven die met epoxyhars worden gelijmd aan de betonstructuur. Deze techniek is bijzonder effectief voor het versterken van gebieden die gevoelig zijn voor aardbevingsschade of andere structurele uitdagingen. Door de lichte gewicht en hoge treksterkte van koolstofvezels biedt deze methode een superieure versterking zonder het toevoegen van veel gewicht. Daarnaast is het systeem vocht- en UV-bestendig, wat bijdraagt aan een langere levensduur van de constructie met minimaal onderhoud. Deze methode is ook ideaal voor het brandwerend afwerken van constructies, waarbij veiligheid van cruciaal belang is. Kreeft Betonrenovatie zorgt voor een professionele toepassing conform Cur aanbeveling 91, wat betekent dat alle werkzaamheden aan de hoogste standaarden voldoen.